Press Club

Posted on December 4, 2014

Advertisements

Spindrift House

Posted on December 4, 2014

Three rectangular volumes with traditional hipped roofs were placed between a mature stand of cypress and a picturesque cove. The odd angle of the void between the main building blocks forms the two story floor-to-ceiling glass entry, leading to the more public areas of the home on one side and a private master suite on the south side. The careful siting takes advantage of the variety of available views as well as the topography of the land. As a result, sunlight is captured in different rooms throughout the day and large glass sliders lead to patios on both the lower and upper floors.

 

“The house is beautifully integrated onto the site and is harmonious with the silhouettes of the knolls and coastal cliffs.” CALIFORNIA HOMES

Ranch Updated

Posted on December 4, 2014

This unassuming classic ranch style house located amongst a mature stand of redwoods got a facelift with new cedar siding and a new front door. On the inside a clean and neutral white was chosen as a wall color throughout to counteract the shady location, the heaviness of the existing, beautifully worn ceramic tile floor and the very dominant rustic fireplace. The colors of the furnishings and fabrics are informal and playful, with a magnificent centerpiece – a console hand painted for the 1956 Biennale.

One Rincon Hill

Posted on December 4, 2014

The world class photography collection stands at the center of this high rise interior. A warm grey throughout the flat was chosen as a background for the art, at the same time cutting the harsh light on a sunny day and providing comfort during foggy mornings. The fabrics were selected from a soft palette, underscoring the comfortable unpretentiousness of the space. More pastels and feminine finishes make for a romantic master suite.

Lobos Ridge

Posted on December 4, 2014

Two simple shed-roofed wings were placed parallel to the curving hillside, creating an open courtyard. From there one enjoys spectacular views of the Carmel Bay to the north. Responding to the challenge of south (and its desired solar gain in this climate) being on the opposite side of the treasured views, a second courtyard on the sheltered, uphill side was cut into the slope. The continuous stone flooring and a series of French doors make for a fluent indoor/outdoor experience.

 

“The Sena residence takes glorious advantage of prevailing breezes and natural sunlight, in spite of its challenging north facing site” THE ECO FRIENDLY HOUSE, GREEN IS BEAUTIFUL by Claudio Santini and Dafna Zilafro

Dani Ridge

Posted on December 4, 2014

In order to conceal this home from its uphill neighbors a shelf was cut into the narrow slice of grassland located between an access road on one side and the steep slopes of the West Coast on the other. The uphill land extends as a green roof over the underground portions of the home-terminating on the gently curved roof of the living room.
All utilities, including the 5000 gallon water storage tank, were placed underground in order to preserve the surrounding landscape.

 

“Even the most ardent environmentalists would be hard-pressed to argue with the fluid way in which Langka and Zack Treadwell’s home blends seamlessly into its Big Sur surroundings” DWELL